В Іспанії взяли під варту трьох осіб, які до смерті побили чоловіка через гомосексуальність

Дата: 11 Липня 2021
A+ A- Підписатися
В Іспанії суд взяв під варту трьох людей, яких підозрюють у побитті до смерті медичного брата Самуеля Луїса через його гомосексуальність. У країні через напад на ґрунті гомофобії розпочалися масові протести.
 
Про це повідомляє Reuters.
 
Масові протести в Іспанії

3 липня 24-річний медбрат Самуель Луїс вийшов з нічного клубу, щоб зробити відеодзвінок, коли двоє перехожих звинуватили його в спробі зняти їх на камеру. Потім один із них напав на чоловіка, поранивши його обличчя. Через п’ять хвилин нападник повернувся з дванадцятьма іншими людьми, які побили Луїса до стану непритомності — його доставили в лікарню, де він помер через кілька годин, пише El Mundo

Рідні Самуеля підозрюють, що причиною насильницької смерті чоловіка стала його сексуальна орієнтація. Друг, з яким той говорив перед нападом, чув, як незнайомці кричали: “Ми вбиваємо тебе, тому що ти гей”.

Станом на 10 липня у зв’язку з убивством заарештували шістьох людей. Четверо у п’ятницю, 9 липня, з’явилися в суді. На думку судді, троє з них могли втекти та спробувати знищити докази. Їх взяли під варту без права на заставу.

Адвокат одного з підозрюваних заявив, що його підзахисний невинний, а мотив нападу, за його словами, досі незрозумілий.

Вбивство викликало обурення суспільства по всій країні — у великих містах Іспанії розпочалися протести, а в мережі почав ширитися хештеґ #JusticeForSamuel.

Вбивство Луїса сталося менш ніж за тиждень після щорічного святкування Прайду в Іспанії та через кілька днів після того, як коаліційний уряд Педро Санчеса схвалив законопроєкт про захист та посилення прав ЛГБТ-спільноти.

 

“Це був жорстокий і безжалісний вчинок. Ми не зробимо кроку назад у забезпеченні прав і свобод громадян країни. Іспанія цього не потерпить. Висловлюю свою підтримку його сім’ї та близьким”, — прокоментував вбивство Луїса прем’єр Санчес.
 
Нагадаємо, в Україні майже 50 громадських організацій України виступили на підтримку ухвалення законопроєкту №5488, який передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу щодо боротьби з виявами дискримінації. Зокрема, до низки статей планують додати мотив нетерпимості за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.
Фотографія обкладинки:  Associated Press
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter