В Інституті серця електрика зникла під час оперування дитини

Дата: 24 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

23 листопада через масовану ракетну атаку у столичному Інституті серця електроенергія зникла під час операції, яку проводили дитині. Однак хірурги продовжили роботу.

Про це повідомив директор Інституту серця Борис Тодуров, опублікувавши відео з операційної. 

Скриншот з відео

Тодуров показав, що лікарі підсвічують місце операції усіма доступними засобами. Операцію проводили зі штучним кровообігом. Хірурги оперували за допомогою своїх налобних освітлювачів.

“Радійте, росіяни. Сьогодні дитина на столі, і під час операції повністю вимкнулося світло. Молодці. Дуже гуманні люди”, – сказав Тодуров.

У повідомленні наголошують, що в Інституті серця наразі перебуває 190 пацієнтів і 300 співробітників. У ситуації, коли немає світла, роблять лише екстрені операції.

“Ніч проведемо у клініці, треба контролювати ситуацію. Дякую всім співробітникам за злагоджену та самовіддану роботу. У цій нестандартній ситуації ми не втратили жодного хворого. Дякую київським комунальним службам за підтримку. Наш медичний фронт ми триматимемо до переможного кінця”, – зазначив директор закладу.

Нагадаємо, що російські військові 23 листопада атакували ракетами 16 об’єктів інфраструктури України, внаслідок атаки загинуло шестеро людей, 36 – постраждали.

Так, внаслідок обстрілів без світла на певний час залишалися столиця України, Запоріжжя, Львів, Харків, Кривий Ріг, Суми, Рівне, Полтава, Одеса, Тернопіль. Чернівці та кілька регіонів Молдови. Наразі електрику вдалося відновити практично всюди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter