Росія вчергове завдала масованої ракетної атаки по Україні: під ударом опинилися Київ, Львів, Вінниччина та інші регіони

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Росія завдала масового ракетного удару по Україні, під обстрілом опинилися Київ та область, Львів, Вінниччина, Хмельниччина інші регіони країни. 

Про це повідомляють місцеві адміністрації, правоохоронні органи та медіа.

Джерело: ютуб-сторінка поліції Києва

На Київщині ракета влучила у двоповерхову будівлю. За інформацією Київської міської держадміністрації, внаслідок влучання три людини загинуло та шість постраждало.

Водночас Росія пошкодила об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях, заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. Він уточнив, що ворог намагається знищити об’єкти енергозабезпечення України. Відповідні служби вже надають допомогу потерпілим та працюють над ліквідацією наслідків, повідомив Тимошенко.

Влучання по житловому сектору та інфраструктурних критичних об’єктах на Київщині підтвердив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. Вся Київська область залишилася без світла.

Керівник поліції Київщини Андрій Небитов уточнив, що в багатоповерхівці, в яку влучила ворожа ракета, почалася пожежа.

“Поліція працює на місці події, допомагає подолати наслідки ворожих обстрілів”, – зазначив він.

Також під час масштабної повітряної тривоги окупанти завдали удару по одному з об’єктів інфраструктури в Києві, повідомив мер столиці Віталій Кличко. Ще кілька вибухів прогриміло в різних районах міста. У столиці запровадили екстрені відімкнення світла. Попередні графіки більше не актуальні.

Через обстріли постачання води тимчасово зупинено в усьому Києві, повідомив він.

Чотирьох постраждалих унаслідок вибухів у столиці госпіталізовано до медзакладів Києва. Одному потерпілому медики надали допомогу на місці, повідомив Кличко.

Згодом мер уточнив, що внаслідок обстрілу вже є дев’ять потерпілих, вісім з них госпіталізовано.

Столичне метро станом на 15-ту годину було знеструмлене, увімкнено генератори.

Джерело: телеграм-канал Андрія Цаплієнка

Під обстрілом росіян опинились об’єкти критичної інфраструктури Вінниччини, заявив голова ОВА Сергій Борзов.

Без світла залишився Львів, про це повідомив мер міста Андрій Садовий. До цього місцеві мешканці заявляли про звуки вибухів.

Російські війська завдали двох ракетних ударів по електропідстанції у Львівській області, повідомив очільник області Максим Козицький. Внаслідок атаки залишилися без електроенергії Яворівський, Львівський та Червоноградський райони.

Станом на 15-ту годину відсутня напруга в більшості громада Хмельницької області, окрім Білогір‘я, Теофіполя, Полонного та Волочиська. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гамалій. Частина Хмельницького залишилася без води.

Посадовець наголосив, що енергоблоки Хмельницької АЕС відімкнено від енергосистеми.

“Причина повного знеструмлення – масові терористичні ракетні удари по об’єктах енергетики всієї країни. Деталі згодом”, – повідомив він.

У Харкові через відсутність світла зупинився весь електротранспорт, людей евакуювали з метро. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. За його словами, на міські маршрути вивели додаткові автобуси.

Без води через знеструмлені помпові станції залишилася Одеса, повідомив міськводоканал. Також у місті став електротранспорт, пишуть місцеві пабліки.

Ракети росіян уразили енергетичну інфраструктуру країни.

На Дніпропетровщині через різке зниження напруги в мережі сталися аварійні відімкнення електрики по всій області. Знеструмлено водоканали, тому виникли перебої з водою, написав у телеграмі керівник місцевої ОВА Валентин Резніченко.

За даними Укрзалізниці, внаслідок ворожих атак на енергетичну інфраструктуру були знеструмлені ділянки в столиці, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині та Харківщині. Відправлення найближчих потягів можливе із затримуванням.

Також відомо, що всі енергоблоки Південноукраїнської АЕС у Миколаївській області були аварійно зупинені. Причиною цього стало руйнування електромереж, повідомив речник “Енергоатому” Леонід Олійник в коментарі РБК-Україна.

“Це пов’язане з руйнуванням мереж. Зі станцією все добре. Нема куди видавати електроенергію”,пояснив він.

ЗМІ повідомляють, що внаслідок масованої ракетної атаки РФ по Україні без світла залишилися деякі населені пункти Молдови.

Віцепрем’єр Молдови Андрій Спіну пізніше визнав, що Кишинів та ще кілька регіонів країни залишилися без світла після масованих ракетних ударів РФ по Україні, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Загалом, за даними Цаплієнка, станом на 15-ту годину за Києвом унаслідок російської атаки без світла залишалися столиця України, Запоріжжя, Львів, Харків, Кривий Ріг, Суми, Рівне, Полтава, Одеса, Тернопіль. Чернівці та кілька регіонів Молдови. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter