В Енергодарі росіяни силоміць затримали гендиректора Запорізької АЕС і вивезли у невідомому напрямку

Дата: 01 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області російські військові затримали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова. Чоловіка із зав’язаними очима вивезли в невідомому напрямку.

Про це повідомив очільник “Енергоатому” Петро Котін.

Ігор Мурашов – директор Запорізької АЕС

За його словами, 30 вересня близько 16:00 росіяни зупинили автівку Мурашова в Енергодарі, силоміць затримали, завʼязали очі та відвезли в невідомому напрямку. Наразі немає інформації щодо місця його перебування.

“Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою — він несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції”, зазначив Котін.

Очільник “Енергоатому” закликав російських окупантів негайно відпустити гендиректора ЗАЕС і повернути його до роботи для безпечної роботи станції.

Раніше ZMINA писала, що росіяни затримали на ЗАЕС двох співробітників, яких звинуватили у передаванні ЗСУ даних про пересування колон російської техніки. З моменту окупації станції загарбники загалом затримали 26 “порушників” пропускного режиму. Чимало працівників за цей час вбили.

Нагадаємо, на початку вересня МАГАТЕ опублікувало звіт за підсумками візиту своєї місії на Запорізьку АЕС. Агентство підтвердило присутність російських військових на станції та закликало негайно припинити обстріл території АЕС та її околиць.

Через дії росіян на ЗАЕС Україна звинувачує РФ у ядерному тероризмі, який до повномасштабного вторгнення в Україну вважали гіпотетичним видом тероризму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter