В Білорусі заблокували спортивний сайт, засновник якого критикував режим Лукашенка

Дата: 23 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство інформації Білорусі заблокувало один з найбільших спортивних сайтів країни sports.ru.

Про це повідомляє видання “Sputnik Білорусь”.

Дійсно, таке рішення було прийнято. З відповідним клопотанням в Мінінформ звернулися податкові органи Республіки Білорусь у зв’язку з порушенням законодавства Республіки Білорусь про азартні ігри. Окрім Sports.ru заблоковано ще 483 ресурси“, – цитує видання першого заступника міністра інформації Білорусі Андрія Кунцевича.

Він також зазначив, що в “чорному списку” – “головним чином різні інтернет-казино”.

Кунцевич додав, що після усунення порушень російський спортивний сайт може в установленому порядку звернутися в Мінінформ, щоб відновити доступ до ресурсу.

Про спортивний сайт sports.ru відомо, що його засновником є білорус Дмитро Навоша, який неодноразово висловлював своє негативне ставлення до режиму Олександра Лукашенка. У серпні 2020 року він створив Фонд солідарності та допомагав білорусам, які втратили роботу через участь в протестах.

Нагадаємо, нещодавно влада Білорусі порушила кримінальну справу про “ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі” проти керівників одного з найбільших незалежних видань країни TUT.BY.

Крім того, днями білоруські силовики увірвались до мінської студії “Белсат”, яку використовували для зйомок шоу. Вони затримали шістьох людей, зокрема чотирьох операторів.

Раніше влада Білорусі ухвалила низку поправок до законодавства, які можуть серйозно погіршити стан свободи преси в країні. Серед нововведень дозвіл міністерству інформації заблокувати роботу ЗМІ або інтернет-ресурсу без постанови суду, якщо ті раніше отримували попередження, заборона новинним організаціям і вебсайтам публікувати результати опитувань щодо політичних, соціальних або виборчих питань, якщо ці опитування проводилися без державної акредитації тощо.

З початку масових протестів, що спалахнули в сусідній країні в серпні минулого року, влада затримала та судила за участь у мітингах тисячі білорусів, зокрема й журналістів. За ґратами в країні перебувають співробітники видань TUT.by, “Белсат” та Пресклубу Білорусь.

Наприкінці минулого року міжнародна організація “Репортери без кордонів” назвала Білорусь найнебезпечнішою країною для журналістів у Європі. 

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter