Засновницю та працівників “Пресклубу Білорусь” звинуватили в економічних злочинах

Дата: 02 Січня 2021
A+ A- Підписатися
31 грудня у Мінську засновницю незалежного журналістського об’єднання “Пресклуб Білорусь” і кількох її колег, які перебувають під вартою, звинуватили в ухиленні від сплати податків і пов’язаних кримінальних злочинах. 
 
Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Юлія Слуцька, архівне фото

Засновниці “Пресклубу Білорусь” Юлії Слуцькій висунули обвинувачення в ухилянні від сплати податків в особливо великому розмірі. Покарання за цією кримінальною статтею передбачає до 5 років обмеження волі. Слуцьку продовжать тримати під вартою щонайменше до 22 лютого.

Адвокат групи підтвердив обвинувачення проти Слуцької та додав, що ще принаймні чотири штатні працівники об’єднання обвинувачені в співучасті у схожих фінансових злочинах.

Подібні звинувачення висунули проти фінансового директора “Пресклубу Білорусь” Сергія Ольшевського, програмної директорки Алі Шарко, операторів Петра Слуцького і Дениса Соколовського. Наразі не відомо, чи їм, як і Слуцькій, теж продовжили термін тримання під вартою.

Ще одного затриманого раніше працівника, директора “Академії Пресклубу” Сергія Якупова, який є громадянином Росії, вивезли зі слідчого ізолятора і вислали до РФ.

Нагадаємо, що 22 грудня у щонайменше шістьох представників неформального об’єднання медіапрофесіоналів “Пресклуб Білорусь” силовики провели обшуки та затримали їх на 72 години.

Білоруське видання TUT.BY повідомило, що ввечері 22 грудня в державних ЗМІ з’явився офіційний коментар Департаменту фінансових розслідувань Комітету державного контролю, що “стосовно посадових осіб культурно-просвітницького закладу “Журналістська майстерня Пресклуб” та інших суб’єктів господарювання, пов’язаних, зокрема, з надходженням великих грошових сум з-за кордону, проводиться перевірка за фактами порушень податкового законодавства Республіки Білорусь”. 

Європейська федерація журналістів 23 грудня виступила із заявою, де вимагає негайно припинити репресії проти журналістів та звільнити Юлію Слуцьку і її колег.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter