Білоруські силовики затримали лікаря та журналістку, які розповіли про смерть мінчанина

Дата: 20 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі силовики затримали журналістку, яка написала матеріал про смерть мінчанина Романа Бондаренка, та лікаря, який розповів їй деталі щодо чоловіка. 

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі Білорусі. 

Силовики провели обшуки в помешканнях журналістки Катерини Борисевич та неназваного лікаря. Як повідомили колеги кореспондентки, у неї забрали ноутбук та відвезли до СІЗО КДБ. 

У прокуратурі республіки стверджують, що лікар та журналістка діяли умисно та сприяли дискредитації влади, а також спонукали білорусів до протиправних дій. Лікаря також звинувачують у розкритті медичної таємниці. 

Найближчим часом Борисевич мають допитати, однак досі не відомо, у ролі кого вона проходить у справі. Додаткової інформації щодо затриманого лікаря в журналістів також наразі немає. 

Нагадаємо, що 31-річний Роман Бондаренко загинув після того, як його жорстко затримали люди в цивільному, які прийшли зривати білоруські прапори та стрічки в його дворі. Спочатку чоловіка відвезли до відділку, однак звідти він потрапив у лікарню. Після смерті влада почала заявляти, що загиблий був напідпитку, коли його затримали, однак лікарі спростували цю інформацію.

Загибель Бондаренка сколихнула білоруське суспільство, а тому люди організували у дворі, де затримали чоловіка, меморіал, який періодично зачищають силовики. 

Відомо, що з початку масових протестів, які не закінчуються в Білорусі з 9 серпня, влада активно формує через підконтрольні медіа негативний образ протестувальників, називаючи їх, зокрема, п’яницями. У вересні МВС навіть оприлюднило записи телефонних дзвінків нібито “простих законослухняних громадян”, які скаржилися на протестувальників та закликали ОМОН розстрілювати мітингарів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter