Білоруські силовики стверджують, що загиблий від побиття тітушками чоловік був п’яний

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Слідчий комітет Білорусі заявив, що загиблий через побиття невідомими без розпізнавальних знаків Роман Бондаренко був у стані алкогольного сп’яніння, коли його доставили до лікарні. 

Про це повідомляє TUT.by.

Загиблий Роман Бондаренко

За офіційною версією, коли правоохоронці приїхали на місце інциденту, то виявили Бондаренка “з тілесними ушкодженнями та ознаками алкогольного сп’яніння”. 

“Мінчанина оглянули медики, після чого його шпиталізували до закладу охорони здоров’я, де під час первинного огляду разом з тілесними ушкодженнями в нього діагностовано алкогольну інтоксикацію”, – стверджують силовики. 

Водночас медики, до яких потрапив побитий чоловік, спростовують інформацію слідчих. 

“Пацієнт надійшов з блювотними масами, тепер уже зрозуміло: це від того, що була гематома в голові. Але під час первинного огляду та без аналізів важко сказати. Коли людину привозять у сопорі і Патологічний стан, глибоке пригнічення свідомості зі збереженням рефлекторної діяльності у відповідь на такі подразники, як біль, різкий звук, яскраве світло. або комі, складно сказати, чому вона в такому стані. Або його били по голові, або він напився і від цього впав у кому. Тому алкогольна інтоксикація ставиться під питання, це попередній діагноз. Поки ми вважаємо так, немає ж жодних досліджень. І тільки після всіх аналізів ставиться точний діагноз. У Романа в остаточному діагнозі етанолу нуль, жодного алкогольного сп’яніння не було”, – розповіли лікарі журналістам. 

Нагадаємо, що 31-річного Романа Бондаренка затримали в середу ввечері люди в цивільній формі на “Площади перемен” у Мінську. Вони приїхали туди, щоб зняти біло-червоно-білі стрічки. Люди із сусідніх будинків, серед яких був і загиблий, вийшли, щоб завадити невідомим, однак між ними почався конфлікт. Бондаренка затягли в автозак та побили, внаслідок чого він отримав серйозні травми та помер.

Відомо, що з початку масових протестів, які не закінчуються в країні з 9 серпня, влада активно формує через підконтрольні медіа негативний образ протестувальників, називаючи їх, зокрема, п’яницями. У вересні МВС навіть оприлюднило записи телефонних дзвінків нібито “простих законослухняних громадян”, які скаржилися на протестувальників та закликали ОМОН розстрілювати мітингарів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter