У Мінську тітушки забили до смерті хлопця

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську в реанімації помер побитий напередодні людьми без розпізнавальних знаків Роман Бондаренко.

Про це повідомляє TUT.by.

31-річного Бондаренка затримали в середу ввечері люди в цивільній формі на “Площади перемен” у Мінську. Вони приїхали туди, щоб зняти біло-червоно-білі стрічки. Люди із сусідніх будинків, серед яких був і Роман, вийшли, щоб завадити невідомим, однак між ними почався конфлікт. 

Бондаренка затримали та затягли в автозак, де побили. Згодом чоловіка відправили до лікарні без свідомості з набряком мозку, закритою черепно-мозковою травмою, субдуральними гематомами, забоями та синцями. Медики провели операцію, однак не змогли врятувати побитого. 

У МВС Білорусі вже заявили, що конфлікт у Бондаренка виник з “небайдужими громадянами”.

“МВС констатує: деякі громадяни для доведення до оточення своєї особистої думки з приводу своєї політичної позиції вивішують, малюють, наклеюють недержавну символіку на фасадах будівель, міських конструкціях, особистих автомобілях тощо. Інші небайдужі громадяни намагаються відновити порядок і не допускати порушень правил благоустрою. З наслідками подібних конфліктів, іноді досить сумними, розбирається МВС”, – йдеться в повідомленні відомства.

Після повідомлення про смерть Бондаренка люди в Мінську вийшли на вулицю, щоб ушанувати його пам’ять. 

Нагадаємо, що протести в Білорусі не закінчуються з 9 серпня. Тисячі білорусів виходять на вулиці власних міст, щоб висловити невдоволення узурпацією влади Олександром Лукашенком. З вересня білоруська влада почала використовувати для розгонів акцій протестів спортивних молодиків без розпізнавальних знаків. 

Лише за перші декілька днів масових акцій тисячі білорусів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. За даними правозахисників, за час протестів також померли п’ятеро протестувальників, однак влада заперечує цей факт. 

Відомо, що з травня поточного року білоруська влада порушила майже тисячу кримінальних справ, пов’язаних з виборами та протестами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter