У Білорусі затримали шістьох працівників телеканалу “Белсат”

Дата: 22 Травня 2021
A+ A- Підписатися

21 травня білоруські силовики увірвались до мінської студії “Белсат”, яку використовували для зйомок шоу. Вони затримали шістьох людей, зокрема чотирьох операторів.

Про це повідомляє видання “Детектор медіа”.

Студію готували до майбутньої програми, і на момент рейду зйомок не проводили.

Нині усі затримані перебувають у в‘язниці. Крім того, поліція затримала телеведучого Гліба Лобадзенка, але пізніше його відпустили. 

У квітні канал опублікував розслідування про ділові відносини невістки Лукашенка та інших пов’язаних з ним людей.

На початку цього року двох журналісток “Белсату” засудили до двох років ув’язнення за включення в прямому ефірі з мітингу в Мінську в листопаді.

Нагадаємо, що влада Білорусі раніше ухвалила низку поправок до законодавства, які можуть серйозно погіршити стан свободи преси в країні. Серед нововведень дозвіл міністерству інформації заблокувати роботу ЗМІ або інтернет-ресурсу без постанови суду, якщо ті раніше отримували попередження, заборона новинним організаціям і вебсайтам публікувати результати опитувань щодо політичних, соціальних або виборчих питань, якщо ці опитування проводилися без державної акредитації тощо.

З початку масових протестів, що спалахнули в сусідній країні в серпні минулого року, влада затримала та судила за участь у мітингах тисячі білорусів, зокрема й журналістів. За ґратами в країні перебувають співробітники видань TUT.by, “Белсат” та Пресклубу Білорусь.

Наприкінці минулого року міжнародна організація “Репортери без кордонів” назвала Білорусь найнебезпечнішою країною для журналістів у Європі. 

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter