У Білорусі суд залишив без змін вирок двом журналісткам “Белсату”

Дата: 25 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Мінський міський суд відмовився змінити вирок журналісткам Катерині Андрєєвій та Дарині Чульцевій. Під час розгляду апеляції засуджені не були присутні у залі суду.

Про це повідомляє телеканал “Белсат”.

Катерина Андрєєва та Дарина Чульцева

Суд розглянув апеляцію захисту Андрєєвої та Чульцевої та постановив відмовити у перегляді рішення, за яким, журналістки були засуджені до двох років колонії. Прокурор Ольга Герасимович заявила, що “вина журналісток повністю доведена”.

Чоловік Катерини Андрєєвої Ігор Ілляш повідомив, що вже зараз готується скарга до Ради ООН з прав людини.

Дива не сталося. Я не мав ілюзій. Судова система і правосуддя в Білорусі раптово не з’явилися нізвідкіля, раптової появи совісті не відбулося. Люди, які виконують обов’язки суддів, вже давно позбавлені цієї химери”, – підкреслив він. 

Адвокат журналісток Андрій Мочалов заявив, що також планує подавати наглядову скаргу на ім’я голови Мінського міського суду, а в разі її незадоволення – до Верховного Суду Білорусі.

Нагадаємо, 18 лютого 2021 року суд у Мінську засудив двох співробітниць телеканалу “Белсат” Катерину Андрєєву та Дарину Чульцеву до двох років колонії загального режиму. Їх визнали винними в “організацію і підготовці дій, які грубо порушують громадський порядок”. Фактично, журналісток засудили за стрім, під час якого вони зафільмували силовий розгін мирної акції пам’яті загиблого активіста Романа Бондаренка.

Катерина Андрєєва також є співавторкою книги “Білоруський Донбас” про білорусів, які воюють на Донбасі. Ця книга була визнана білоруською владою “екстремістською”

Фото обкладинки: “Белсат”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter