Влада Білорусі звинуватила незалежне видання TUT.BY у фінансовому злочині: до редакції з обшуком прийшли силовики

Дата: 18 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Влада Білорусі порушила кримінальну справу про “ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі” проти керівників одного з найбільших незалежних видань країни TUT.BY.

Як розповіли в його редакції, до офісу з обшуком прийшли співробітники Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю, пише “Детектор медіа”.

Джерело: osnmedia.ru

Також силовики прийшли до кількох журналістів і головної редакторки видання Марини Золотової. У неї на поверсі вибили двері.

Джерело: TUT.BY

Співробітники TUT.BY, які були в офісі, не відповідають на дзвінки, а двері туди заклеєно поліетиленом або зафарбовано.

У Комітеті держконтролю Білорусі заявили, що кримінальне провадження порушено проти посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” за ч. 2 ст. 243 КК – ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Нібито внаслідок “необґрунтованого використання державної підтримки як резидента Парку високих технологій державі завдано збитків”. 

Відомо, що ще 3 грудня 2020 року Економічний суд Мінська позбавив білоруський портал TUT.BY статусу засобу масової інформації. TUT.BY подав апеляційну скаргу на це рішення.

Згідно зі змінами в законодавство Білорусі про ЗМІ, які нещодавно набрали чинності, після двох і більше письмових попереджень протягом року доступ до мережевого видання можуть обмежити. Рішення про це ухвалює мінінформ без судового розгляду.

Із 7 серпня 2020 року TUT.BY отримало вже чотири попередження після матеріалів “Усемеро більше виборців і “таємні” протоколи. Які порушення побачили спостерігачі і що сказав ЦВК?”, “Комітет держконтролю зможе виплатити великі премії працівникам, які виявлять себе в резонансних справах”, “До редакторки TUT.BY прийшли силовики. На її дочку завели справу про масові заворушення” і “Білоруська митниця попросила підтвердити, що в “Гаррі Поттері” немає закликів до повалення влади”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Московський районний суд Мінська відправив за ґрати на 15 діб репортерку, співробітницю незалежного новинного сайту TUT.BY Любов Касперович за висвітлення судового процесу. Комітет захисту журналістів закликав владу Білорусі негайно звільнити її та припинити переслідування представників місцевої преси за їхню професійну діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter