В Білорусі інформресурси правозахисного центру “Весна” визнали “екстремістським формуванням”

Дата: 24 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

В Білорусі інформаційні ресурси правозахисного центру “Весна” визнали “екстремістським формуванням”.

Про це повідомили на сторінці організації з посиланням на інформацію з провладних телеграм-каналів.

Попередньо, таке рішення ухвалило міністерство внутрішніх справ Білорусі; центр “Весна” до відповідного списку ще не внесли, йдеться в повідомленні.

У провладних медіа пишуть, що “екстремістським формуванням визнається група громадян, обʼєднаних під назвою “Весна/Права людини в Білорусі” з усіма філіями (всього понад 30 ресурсів)”. Рішення ухвалено на підставі “організації діяльності з підготовки скоєння посягань на суверенітет та громадську безпеку Республіки Білорусь, дискредитації та образи посадових осіб”.

Особи, які беруть участь або здійснюють будь-яку передачу відомостей представникам “Весна/Права людини в Білорусі”, визнаються учасниками екстремістського формування та будуть притягнуті до відповідальності, уточнюється в повідомленнях.

Нагадаємо, що станом на сьогодні в ув’язненні через “вироки” влади самопроголошеного президента Олександра Лукашенка перебувають пʼятеро членів “Весни”: очільник організації Алесь Бєляцький, його заступник Валентин Стефанович, юрист Володимир Лабкович, координаторка волонтерської служби Марфа Рябкова та волонтер Андрій Чепюк.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року у Білорусі вийшла на волю волонтерка Гомельського відділення Правозахисного центру “Весна” Тетяна Ласиця з містечка Речиця, яку у листопаді 2021 року суд відправив за ґрати на два з половиною роки.

А в липні на волю після трирічного ув’язнення в колонії у політично мотивованій кримінальній справі вийшов керівник Гомельського відділення правозахисного центру “Весна”, правозахисник, політв’язень Леонід Судаленко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter