Правозахисниця білоруського центру “Весна” Тетяна Ласиця вийшла на свободу

Дата: 24 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У Білорусі волонтерка Гомельського відділення Правозахисного центру “Весна” Тетяна Ласиця з містечка Речиця, яку у листопаді минулого року суд відправив за ґрати на два половиною роки, вийшла на волю.

Про це повідомив правозахисник Борис Гарецький.

Правозахисниця Тетяна Ласиця. Фото: Бориса Гарецького

Сьогодні вранці правозахисники повідомили, що її звільнили з гомельської жіночої колонії“, – йдеться в повідомленні.

Тетяну Ласицю у 2021 році затримали в аеропорту при спробі покинути Білорусь. Після цього, у листопаді того ж року, її засудили до 2,5 років колонії загального режиму за звинуваченням у “групових діях, що порушують громадський порядок”.

Нагадаємо, після затримання волонтерки та керівника відділення Гомельського відділення Правозахисного центру “Весна”  Леоніда Судаленка 18 правозахисних організацій закликали владу Білорусі негайно скасувати вирок і зняти всі звинувачення як із Судаленка та Ласиці, так і ще з п’ятьох правозахисників “Весни”, які на той час перебували за ґратами за політично мотивованими звинуваченнями.

Вони назвали кримінальне переслідування членів та волонтерів “Весни” “зачисткою” громадянського суспільства, оголошеною самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком.

17 вересня 2021 року 23 міжнародні та білоруські правозахисні організації оголосили про початок кампанії #FreeViasna, вимагаючи негайного звільнення правозахисників.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 16 лютого 2021 року режим диктатора Лукашенка завдав удару по найвідоміших правозахисних організаціях – ПЦ “Весна” та Білоруській асоціації журналістів. Обшуки відбулися в офісах цих організацій, а також у квартирах більш ніж 40 правозахисників та журналістів по всій країні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter