Уряд дозволив пропускати через КПВВ з Кримом із 29 серпня (доповнено)

Дата: 26 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Із 29 серпня Кабінет Міністрів припиняє дію розпорядження, згідно з яким тимчасово припиняли роботу на в’їзд та виїзд КПВВ з окупованим Кримом.

Про це повідомили в Представництві президента в АРК.

8 серпня уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження пропуску через КПВВ на адмінмежі з Кримом, яке мало діяти до 30 серпня. Своє рішення влада обґрунтувала зростанням кількості інфікованих, але не зазначила, де саме. Водночас Кабмін публічно не коментував своїх дій попри численні заклики правозахисних організацій

За декілька днів низка правозахисних організацій звернулися до президента і прем’єр-міністра із закликом пояснити причини відновлення обмежень у перетині адмінкордону з Кримом. Окрім цього, вони закликали невідкладно ухвалити зміни до нормативно-правових актів уряду, щоб визначити підстави гуманітарного характеру, наявність яких надає дозвіл на перетин межі з Кримом. Із проханням відновити роботу пунктів пропуску звертався до уряду й голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Як повідомляє Мінреінтеграції, всі категорії громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій мають пройти самоізоляцію. Її дострокове припинення можливе у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який має бути проведений після виїзду з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей та Криму.

Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з окупованих територій зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток “Дій вдома”. У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка подорожній підлягає обсервації.

При цьому самоізоляцію не повинні проходити діти до 12 років та працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

Нагадаємо, що нещодавно в Офісі Омбудсмана розповіли, що навіть після припинення роботи КПВВ з Кримом там виявляють грубі порушення прав громадян, які їдуть на півострів з гуманітарних підстав.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter