Чубаров просить уряд відкрити КПВВ з Кримом

Дата: 12 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров просить уряд відновити роботу пунктів пропуску на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом, які закрили через карантин.

Про це мовиться в його відкритому листі до прем’єра Дениса Шмигаля і членів Кабінету Міністрів України, опублікованому у Facebook.

“Передбачені Кабінетом Міністрів України радикальні обмеження на виїзд із тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та в’їзд на неї громадян України, а в окремих випадках – іноземців та осіб без громадянства є необґрунтованими і невиправдано заборонними”,  – написав політик.

Рефат Чубаров вважає, що тимчасове припинення роботи КПВВ з Кримом позбавило українців як у материковій Україні, так і на півострові “можливості користуватися правами громадянина, гарантованими Конституцією і законами України, викликає обурення людей та дискредитує Уряд України”.

Він висловив сподівання, що уряд терміново внесе до свого розпорядження зміни та доповнення, підготовлені представництвом президента в АРК та низкою правозахисних організацій України. Однак він не уточнює, в чому саме ці зміни полягають.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження пропуску громадян через КПВВ на адмінмежі з Автономною Республікою Крим із 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня.

10 серпня низка правозахисних організацій звернулася до президента і прем’єр-міністра України із закликом публічно пояснити причини відновлення обмежень у перетині адмінкордону з Кримом. Окрім цього, вони закликають невідкладно ухвалити зміни до нормативно-правових актів уряду, щоб визначити підстави гуманітарного характеру, наявність яких надає дозвіл на перетин межі з Кримом. 

Напередодні Мінреінтеграції детальніше роз’яснило, за яких умов можна потрапити до Криму та ОРДЛО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter