Урсула фон дер Ляєн порівняла Росію з терористами ХАМАСу

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн порівняла Росію із терористичною організацією ХАМАС. 

Про це вона сказала під час виступу в аналітичному центрі Hudson Institute у США. 

Президентка Єврокомісії нагадала про понад 600 днів повномасштабного російського вторгнення в Україну та напад терористів ХАМАСу на Ізраїль, підкресливши, що ці “кризи, якими б різними вони не були, закликають Європу та Америку зайняти позицію та виступити разом”. 

“Володимир Путін хоче стерти Україну з мапи світу. ХАМАС за підтримки Ірану хоче стерти з мапи Ізраїль. Ми повинні захистити демократії. Бо якщо ми цього не зробимо, жах пошириться”, – сказала фон дер Ляєн. 

Політикиня також зауважила, що палестинський народ страждає від терору ХАМАСу, тож ніяких суперечностей у солідарності з Ізраїлем і діях щодо гуманітарних потреб палестинців не може бути. 

Фон дер Ляєн, порівнюючи терористів ХАМАСу та Росію, підкреслила, що вони “навмисно шукали невинних цивільних, зокрема немовлят і дітей, щоб вбити та взяти в заручники”.

“Це варварський спосіб боротьби. Якщо цю заразу не зупинити, вона може поширитися з Європи на Близький Схід і в Індо-Тихоокеанський регіон… Ми ніколи не зрівняємося з жертовністю та хоробрістю українського народу. Але ми можемо твердо стояти на їхньому боці. І це те, що ми робимо стільки, скільки потрібно. Не тільки тому, що це правильно. Але тому, що вони борються за наші цінності та за нашу стратегічну безпеку”, – наголосила вона. 

Нагадаємо, що ПАРЄ визнала путінський режим у Росії диктатурою, що загрожує світу. Окрім цього, ОБСЄ вважає російський режим терористичним. 

Фотографія обкладинки: Hudson Institute

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter