Українці стали менше довіряти телемарафону “Єдині новини” – опитування

Дата: 31 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Кількість українців, які довіряють загальнонаціональному телемарафону “Єдині новини”, за останні 17 місяців зменшилася майже на третину.

Такі дані оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) за результатами опитування, проведеного 30 вересня – 13 жовтня 2023 року.

Скриншот з відео

“Хоча телемарафон зберігає позитивний баланс довіри-недовіри, кількість тих, хто йому довіряє, зменшилась із 69% до 48%. Натомість з 12% до 39% збільшилась кількість тих, хто йому не довіряє”, – йдеться в повідомленні.

Безумовною довірою українців беззмінно залишаються Збройні сили України та волонтери, свідчить опитування. Про довіру ЗСУ заявили 94% респондентів (у травні 2022 року – 98%), волонтерам – 87% (у травні 2022 року також було 87%).

Дослідження проводилося методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Опитали 2 007 респондентів віком 18 років і старше, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). До вибірки не могли потрапити мешканці тимчасово окупованих територій, а також опитування не проводилося з громадянами за кордоном.

Статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% — для показників, близьких до 5%.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, згідно з опитуванням КМІС, громадським організаціям довіряє половина українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter