Українка із сімома дітьми повернулась із сирійського табору біженців

Дата: 16 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Із сирійського табору біженців звільнили українку та її семеро дітей. 

Про це у фейсбуку повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Фото: Офіс президента

Звільнення відбулося завдяки багатоскладовій операції, яку проводили в тісній взаємодії з компетентними органами України та Меджлісом кримськотатарського народу. За словами Джепарової, жінка та її діти декілька років провели в таборах для біженців закритого типу на північному сході Сирії у жахливих нелюдських умовах. 

“Маю запевнити, що МЗС разом з іншими профільними відомствами продовжує роботу над тим, аби незабаром зустрічати всіх тих жінок та дітей, які досі залишаються в таборах біженців”, – повідомила Джепарова. 

У грудні минулого року до України із сирійського табору для біженців Аль-Хол, що розташований біля однойменного міста на північному сході країни, вже повернули двох українок з дітьми. Як зазначила перша заступниця міністра закордонних справ, вони досі адаптуються до вільного життя. 

Нагадаємо, що умови проживання в таборі Аль-Хол залишаються жахливими, адже його жителі не мають доступу до елементарних медичних послуг та їжі. Окрім цього, між частинами населення інколи виникають сутички, адже деякі з них є прихильниками ІДІЛ, а інші – ні. За оцінками журналістів, у таборі Аль-Хол перебувають 13 українок і 25 дітей, а в іншому таборі Родж – чотири українки й 18 дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter