Україні необхідна її територія, а не компенсація від Росії за Крим – МЗС України

Дата: 30 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба відкидає вимогу компенсаційних виплат від Росії за анексію Криму, оскільки це тільки зашкодить стратегії, на якій наполягає Україна, – про незаконну окупацію її території.

Про це він сказав в інтерв’ю “Крим.Реалії“.

Дмитро Кулеба

“А ви хочете, щоб ми визнали незаконну окупацію, попросили собі компенсацію за це? Або як? Типу – заплатите гроші і все буде нормально? Ні! Стратегія зовсім інша. Ми так і говоримо, що відбувається тимчасова незаконна окупація. Підкреслюючи, що це тимчасове явище, воно незаконне і що це окупація за міжнародним правом. Це стартова позиція, з якою ми працюємо над тим, щоб ця окупація припинилася. Безумовно, компанії мають право судитися. Для нас дуже важливо, щоб у судових процесах жодним чином не визнавалася юрисдикція Російської Федерації в широкому статусі, ніж статус держави-окупанта. Але наше ключове завдання, моє ключове завдання як представника МЗС – це тримати ось цю рамку: тимчасова незаконна окупація”, – пояснив Кулеба.

Нагадаємо, напередодні Дмитро Кулеба закликав міністрів закордонних справ Європейської народної партії до посилення санкцій проти Росії через ситуацію в Криму.

Раніше ZMINA повідомляла, що Представництво президента в Автономній Республіці Крим працює над стратегією деокупації та реінтеграції Криму.

На останній пресконференції в Києві президент України Володимир Зеленський запевнив, що Україна не відступає від позиції повернення під свій контроль окупованих територій, зокрема анексованого Криму.

Віцепрем’єр-міністр – міністр  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков зазначив в ефірі Радіо Крим.Реалії, що влада хоче створення міжнародного майданчика для переговорів щодо деокупації Криму, але не може прогнозувати, коли він з’явиться і в якому форматі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter