Україна розірвала дипломатичні відносини з Північною Кореєю через заперечення нею територіальної цілісності України

Дата: 13 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Україна розірвала дипломатичні відносини з Корейською Народною Демократичною Республікою (КНДР) у відповідь на визнання нею  “незалежності” тимчасово окупованих регіонів Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в заяві МЗС України, яку опублікував спікер відомства Олег Ніколенко.

МЗС України рішуче засудило рішення КНДР визнати “незалежність” республік, яких не існує. 

“У відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з КНДР. Політичні та економічні контакти з КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції”, – мовиться в повідомленні.

В українському відомстві рішення Пхеньяна розглядають як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

У МЗС додали, що визнання “суб’єктності” російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України.

Як відомо, Північна Корея була однією із п’яти країн, які проголосували проти резолюції ООН у березні, що вимагала від Росії припинити вторгнення в Україну.

30 червня Україна розірвала дипломатичні відносини із Сирією після заперечення нею територіальної цілісності України. 

Нагадаємо, Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Із 24 лютого до 15 червня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 4 452 випадки загибелі та 5 531 випадок поранень цивільного населення України після повномасштабного російського вторгнення. Серед загиблих – 1 712 чоловіків, 1 144 жінки, 107 дівчаток та 106 хлопчиків, а також 67 дітей та 1 316 дорослих, стать яких поки що невідома. Крім того, поранені 1 130 чоловіків, 785 жінок, 124 дівчинки, 163 хлопчики, а також 172 дитини та 3 157 дорослих, стать яких невідома. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Руйнування внаслідок російського вторгнення в селі Боромля Сумської області

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. За підрахунками Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.

За даними президента України Володимира Зеленського, з початку повномасштабного вторгнення Росія незаконно депортувала 2 млн громадян України до різних регіонів своєї території. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter