Україна проситиме країни, які розслідували справу МН-17, допомогти з пошуком винних у катастрофі МАУ

Дата: 08 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі досі не отримали обіцяних Іраном матеріалів і доказів розслідування авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ, яка сталася поблизу Тегерана на початку цього року, тому Україна закликає партнерів підтримати її в об’єктивному розслідуванні цієї справи.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

8 січня поточного року український літак регулярного рейсу PS-752, який прямував з Тегерана до Києва, розбився в Ірані. Судно зникло з радарів на шостій хвилині після злету, а внаслідок катастрофи загинули всі пасажири та члени екіпажу. Згодом іранські військові повідомили, що “ненавмисно” збили літак.

Криклій наголосив, що Україна активно допомагала розслідуванню катастрофи МН-17 над Донбасом у 2014 році. Також він зазначив, що на основі результатів звіту про збиття MH-17 Україна спільно з іншими державами розробляла нові стандарти й рекомендації щодо управління повітряним простором та аеронавігаційною інформацією, які враховують оцінювання ризиків у зонах конфлікту.

“Я прошу наших партнерів підтримати Україну в прагненні справедливості. Ми всі зацікавлені в об’єктивному розслідуванні цієї справи”, – наголосив він.

Нагадаємо, що Україна може звернутися до декількох судових інстанцій у Гаазі, щоб притягнути до відповідальності та отримати компенсації в справі щодо збиття літака МАУ.

Фотографія обкладинки: AP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter