Громадяни сімох країн загинули внаслідок катастрофи літака МАУ в Ірані

Дата: 08 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Серед загиблих пасажирів українського літака, що летів рейсом Тегеран – Київ та розбився в Ірані 8 січня, були громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії.

Про це повідомив очільник українського МЗС Вадим Пристайко.

Згідно з інформацією міністерства, на борту літака перебували 82 людини з Ірану, 63 громадина Канади, 11 українців, 10 громадян Швеції, четверо людей з Афганістану та по троє громадян Німеччини й Великобританії. Згодом у медіа з’явився поіменний список пасажирів, які загинули внаслідок падіння літака. 

Очільник українського МЗС уже висловив співчуття рідним загиблих та додав, що Україна продовжує розслідувати причини катастрофи.

Свої співчуття висловив і президент України Володимир Зеленський. Глава держави також поставив завдання створити оперативний штаб на базі РНБО та відправити спеціальні борти до Ірану для вивезення тіл загиблих.

Згодом в Офісі генерального прокурора повідомили, що розпочали розслідування авіакатастрофи за статтею “Порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей”. 

Водночас у “Міжнародних авіалініях України” назвали імена трьох членів екіпажу, які загинули в катастрофі: 

  • Японенко Володимир, командир (11 600 годин нальоту);
  • Наумкін Олексій, інструктор на літаку, який перебував на борту для посилення екіпажу (12 000 годин нальоту);
  • Хоменко Сергій, другий пілот (7 600 годин). 

LIVE | Брифінг керівництва авіакомпанії МАУ щодо авіакатастрофи в Тегерані

LIVE | Брифінг керівництва авіакомпанії МАУ щодо авіакатастрофи в Тегерані

Gepostet von UATV українською am Mittwoch, 8. Januar 2020

Нагадаємо, що 8 січня український літак регулярного рейсу PS 752, який прямував з Тегерана до Києва, розбився в Ірані. Літак зник з радарів на шостій хвилині після злету.  

Точні причини катастрофи досі не відомі, але серед можливих називають займання двигуна. Відомо, що літак виробили три з половиною роки тому в США, а останню перевірку техніки на ньому провели 6 січня поточного року.

Водночас в українському МЗС відкинули версії щодо теракту чи ракетної атаки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter