В Ірані розганяють протести, що спалахнули через збиття літака МАУ

Дата: 13 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У низці міст Ірану почали розганяти протести, які спалахнули після того, як влада країни визнала, що збила літак компанії “МАУ”.

Про це повідомляє Daily Mail.

11 січня іранські військові повідомили, що “ненавмисно” збили український літак. Про це у своєму твітері написав очільник МЗС Ірану Мухаммед Джавад Заріф. 

“Сумний день. Попередні висновки внутрішнього розслідування збройних сил: людські помилки під час кризи, спричинені авантюризмом США, призвели до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народу, родинам усіх жертв та іншим постраждалим країнам”, – зазначив він. 

Одразу після появи цієї інформації по всій країні спалахнули протести, зокрема в таких великих містах, як Шираз, Ісфахан, Хамедан і Орумія. Протестувальники стверджують, що проурядові бойовики з воєнізованого крила в складі Корпусу вартових Ісламської революції, які діють за вказівкою влади, відкрили вогонь з вогнепальної зброї по мирних демонстрантах. 

На кадрах, що опублікували журналісти Daily Mail, видно жінку, яку, ймовірно, вбили з рушниці на найбільшій площі Тегерана – площі Азаді. 

Нагадаємо, що 8 січня український літак регулярного рейсу PS 752, який прямував з Тегерана до Києва, розбився в Ірані. Літак зник з радарів на шостій хвилині після злету.  Внаслідок катастрофи загинули всі пасажири та члени екіпажу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter