Україна оголосила обвинувачення у держзраді 48 суддям із Криму

Дата: 23 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Слідчі спрямували до суду вже 48 обвинувачень у державній зраді щодо українських суддів.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим і Севастополя у відповідь на запит Крим.Реалії.

Українська прокуратура станом на 16 червня повідомила, що 47 із 48 обвинувачених судитимуть заочно.

Крім того, прокуратура АРК та Севастополя підозрює 175 суддів із Криму у держзраді.

Кримінальні провадження порушено, зокрема, щодо таких незаконних “суддів” на півострові: Євгена БорисенкаМаксима СичаНадії ШкольноїОльги МорозкоМарини НікіщенкоІгоря Бражника, Ігоря ЯнінаАндрія КулішоваГанни ТімофєєвоїВіктора МожелянськогоМихайла СоболюкаНадії ДвірникГанни РедькоІрини КагітіноїЕдуарда БелоусоваДениса ДіденкаОльги Гуріної, Любові Дяченко, Олексія Тихопоя, Андрія КулішоваСергія ІвановаІрини БерещанськоїІрини Єрохіної та Едуарда Пікуля.  

Також у відомстві повідомили, що Печерський районний суд Києва з лютого 2022 року не призначає дату нового засідання у справі ексголови Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука, якого обвинувачують у держзраді, через запроваджений в Україні воєнний стан.

Валерій Чорнобук – єдиний підозрюваний у держзраді суддя з Криму, який перебуває у зоні досяжності українських правоохоронних органів. Прокуратура АРК та Севастополя спрямувала обвинувальний висновок до суду ще у жовтні 2019 року. Станом на початок 2022 року слухання справи перебувало на стадії опитування свідків.

Як повідомлялося раніше, на материковій Україні незаконних “суддів” на півострові звинувачують не лише у держзраді, а й в інших злочинах.

Як відомо, Інтерпол відмовляється оголошувати у міжнародний розшук підозрюваних у кримських справах, незважаючи на кваліфікацію злочину, посилаючись на дію статті 3 свого Статуту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter