В Україні заочно судитимуть суддю-зрадницю Ірину Берещанську, яка перейшла в Криму на бік Росії

Дата: 16 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Колишній судді Апеляційного суду Автономної Республіки Крим загрожує до 15 років колонії за звинуваченням у державній зраді. Її заочно судитимуть на материковій частині України.

Про це повідомила прокуратура АРК та Севастополя.

У відомстві вказують, що з початку тимчасової окупації півострова у 2014 році обвинувачена зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створених судових органів держави, обійнявши посаду “заступника голови” незаконного формування, що називає себе “Євпаторійським міським судом Республіки Крим”. 

За даними української прокуратури, підсудна “брала безпосередню участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів, сприяючи таким чином окупації півострова”.

“Крім цього, надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ. Своїми діями та рішеннями обвинувачена сприяла державі-окупанту та окупаційним органам влади у проведенні підривної діяльності проти України”, – мовиться у повідомленні.

Прокуратура не оприлюднює ім’я та прізвище обвинуваченої. Утім, чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та захотів залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що це Берещанська Ірина Іванівна (Bereshchanskaia Irina Ivanovna, Bereshchanska Iryna Ivanivna). 

За словами начальника відділу Прокуратури АРК Єгора Реброва, станом на грудень 2021 року прокуратура здійснювала процесуальне керівництво у 294 кримінальних провадженнях за фактами державної зради. Кримінальні провадження порушено, зокрема, щодо таких незаконних “суддів” на півострові: Євгена БорисенкаМаксима СичаНадії ШкольноїОльги МорозкоМарини НікіщенкоІгоря Бражника, Ігоря ЯнінаАндрія КулішоваГанни ТімофєєвоїВіктора МожелянськогоМихайла СоболюкаНадії ДвірникГанни РедькоІрини КагітіноїЕдуарда БелоусоваДениса ДіденкаОльги Гуріної, Любові Дяченко, Олексія Тихопоя, Андрія КулішоваСергія Іванова, Ірини Берещанської, Ірини Єрохіної та Едуарда Пікуля.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter