Українці найбільше довіряють волонтерам та армії – опитування

Дата: 24 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Українці найбільше довіряють волонтерам та Збройним Силам України.

Про це йдеться в соціологічному опитуванні фонду “Демократичні ініціативи”.

Порівняно з груднем 2016 року українці стали менше довіряти патрульній поліції на 24 відсотки, а Президенту України – менше на 14. Це найгірша динаміка довіри населення за останній рік.

Серед соціальних інституцій найкращий баланс довіри (перевагу довіри над недовірою) мають волонтерські організації, Збройні сили України, Церква, та громадські організації. Натомість решта інституцій, довіра до яких оцінювалася в опитуванні, мають негативний баланс довіри.

З-поміж політичних інститутів найгіршу оцінку за довірою отримали Верховна Рада України, державний апарат, політичні партії, уряд, президент України. До лідерів недовіри також потрапили такі складові правоохоронної системи, як суди та прокуратура. Дуже високим рівень недовіри виявився і до комерційних банків та Національного банку України. Найгірший баланс довіри та недовіри мають російські ЗМІ.

“Основні і найнагальніші рішення, які треба ухвалити в 2018 році – це імплементація судової реформи і створення Антикорупційного суду, припинення спроб із дискредитації НАБУ, громадських активістів, які є союзниками, а не ворогами влади, скасування електронного декларування для антикорупціонерів, імплементація Угоди про асоціацію, зменшення тиску на бізнес, а також доведення до логічного завершення хоча б кількох судових справ впливових корупціонерів”, – коментує науковий директор Фонду “Демократичні ініціативи” Олексій Гарань.

Дослідження було проведено в грудні 2017 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter