У звільнених з полону українців коронавірусу не знайшли

Дата: 21 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Українці, яких минулого тижня звільнили з полону на тимчасово окупованих територіях, уже пройшли ПЛР-тестування на виявлення коронавірусу та отримали негативні результати.

Про це в Офісі президента розповів голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Нарада в Офісі президента проходила в онлайн-режимі

Про те, що всіх звільнених з полону українців скерують на обсервацію, незадовго до самого обміну розповідала Омбудсман Людмила Денісова. За даними Кириленка, всі звільнені наразі перебувають на обсервації із забезпеченням відповідної охорони. Після закінчення 14-денного терміну вони ще раз пройдуть ПЛР-тести.

Нагадаємо, що 16 квітня в межах взаємного обміну полонених Україна звільнила 20 громадян. З полону, зокрема, звільнили луганського студента, якого терористи затримали за допис: “Люблю маму, хардкор та Україну”. За даними колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько сотні людей. 

Відомо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter