Звільнених з полону українців помістять на обсервацію – Денісова

Дата: 13 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Звільнені під час майбутнього обміну українці проведуть два тижні на обсервації. 

Про це повідомила Омбудсман Людмила Денісова в ефірі “України 24”.

Обсервацію проводитимуть за порядком, погодженим Кабміном. Денісова не повідомила, куди саме відвезуть на обсервацію звільнених українців. 

Також Денісова зазначила, що новий обмін утримуваними особами у форматі “всіх на всіх” може відбутися ще до Великодня.

“Існують домовленості про взаємне звільнення, це буде ще один етап визволення “всіх на всіх”, але я сьогодні – ви розумієте, для того, щоб це сталося, – не буду говорити, коли це і кого ми повернемо. Як тільки можна буде таку інформацію надати, я обов’язково надам”, – сказала вона.

Нагадаємо, що, за даними міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Олексія Резнікова, Росія досі не надала остаточні списки обміну. За даними колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько 300 людей. Нещодавно проросійські бойовики з так званих “Л/ДНР” озвучили список осіб, яких готують на обмін.

Відомо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Кабмін також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати

Із 6 квітня уряд посилив карантин по всій Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter