У підвалах ОРДЛО залишилися ще близько 300 людей – Лутковська

Дата: 30 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

У полоні проросійських бойовиків на Донбасі залишаються ще близько 300 українців.

Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та колишня Омбудсманка Валерія Лутковська, передає Укрінформ.

За її словами, із 300 осіб, які залишаються в ув’язненні бойовиків, щонайменше 100 людей мають документи, що підтверджують факт ув’язнення. Ще близько 200 перебувають у руках окупантів “без документів”.

“У нас на сьогодні є дійсне підтвердження про близько сотню осіб, які мають документи: їх родичі показують, що слідчий ізолятор приймає передачі (для утримуваних. – Ред.) і видає відповідні довідки. Я об’єктивно розумію, що ще близько 200 осіб там знаходяться без документів. Тому я так приблизно припускаю, що ще про 300 осіб ми будемо вести переговори”, – сказала Лутковська. 

Нагадаємо, що 29 грудня між Росією та Україною на контрольно-пропускному пункті “Майорське” відбувся обмін. Росія повернула 81 громадянина, зокрема журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва (Васін) та дописувача з міста Чистякове Донецької області Олега Галазюка. Україна готова була видати 141 особу, але 17 людей відмовилися повертатися на територію ОРДЛО. В результаті Україна видала 127 утримуваних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter