У твіттері погодилися дотримуватися нових законів Євросоюзу щодо дезінформації

Дата: 25 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Твіттер погодився дотримуватися нових жорстких законів, які запровадили в ЄС щодо фейкових новин, російської пропаганди та онлайн-злочинності.

Про це повідомляє The Guardian.

Компанія прийняла таке рішення після того, як представники Європейської комісії відвідала її штаб-квартиру, щоб провести стрес-тестування здатності компанії легально працювати в ЄС.

Це відбулося через кілька тижнів після того, як Ілон Маск, власник компанії “Твіттер”, вийшов з добровільного кодексу практики блоку щодо дезінформації.

Чиновників ЄС допустили до штаб-квартири компанії, щоб провести перевірку щодо російської пропаганди, фейкових новин та злочинної діяльності, в тому числі сексуальної експлуатації дітей.

Тьєррі Бретон, комісар, відповідальний за дотримання нового Закону” Про цифрові послуги”, привітав той факт, що компанія добровільно погодилася на перевірку.

Він зазначив, що ЄС діятиме швидко і жорстко, щоб підтримати нові масштабні закони, які набудуть чинності в серпні цього року.

Коли справа доходить до онлайн-злочинності, не може бути півмір. Дуже великим онлайн-платформам треба  створити необхідний внутрішній контроль та ресурси, щоб бути готовими до нових європейських правил“, – зазначив Бретон.

Нагадаємо, раніше Маск заявляв, що в разі ухвалення Євросоюзом Закону “Про цифрові послуги” твіттер виконуватиме його вимоги щодо модерації контенту.

Раніше ZMINA повідомляла, що компанія Twitter Inc. стала єдиною великою технологічною платформою, яка цього року не надіслала повного звіту до Європейського Союзу згідно з кодексом, якого компанія погодилася дотримуватися до того, як її власником став Ілон Маск у 2022 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter