У столиці розслідують інцидент щодо можливого побиття військового поліціянтом у Києві

Дата: 05 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У поліції Києва проведуть службову перевірку через конфлікт поліціянта з прикордонником та можливе побиття останнього. За даними правоохоронців, військовий був напідпитку та ігнорував вимоги поліціянтів під час комендантської години. За фактом побиття прикордонника прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомили у поліції Києва, речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

Ілюстративне фото. Джерело: “Укрінформ”

У мережі Інтернет з’явилося відео, на якому у відділку поліціянт б’є військового. За попередньою інформацією зазначалося, що це прикордонник, якого затримали під час комендантської години на залізничному вокзалі, де він чекав потяг. 

 

Поліція стверджує, що прикордонник був напідпитку і поводився агресивно. У Держприкордонслужбі підтверджують, що боєць повертався до місця розташування частини після проходження ВЛК, та обіцяють встановити всі обставини, що могли призвести до конфлікту. За словами бійця ДПСУ, на стан сп’яніння його не перевіряли.

“Інцидент трапився вночі 3 листопада. Під час патрулювання містом наряд поліції виявив чоловіка, який перебував на вулиці у комендантську годину. Оперативник Шевченківського управління поліції звернувся до перехожого з проханням пред’явити документи та поцікавився, чому він перебуває на вулиці під час комендантської години. У цей момент до них підійшов чоловік напідпитку у камуфляжі, почав агресивно себе поводити та кілька разів штовхнув оперативника”, – зазначили в поліції.

Працівник поліції запросив незнайомця пройти до відділку задля перевірки його особи. Втім, останній ігнорував його законні вимоги та продовжував конфліктувати, стверджують поліціянти.

“Як стало відомо згодом, чоловік несе службу в одному із прикордонних підрозділів. Дана подія зареєстрована у журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Шевченківського управління поліції. Керівництво поліції ініціювало службову перевірку з метою надання правової оцінки діям учасників інциденту”, додали правоохоронці.

За словами речника Держприкордонслужби України Андрія Демченка, управління прикордонного загону, де служить військовий, також призначило службове розслідування для повної та достовірної інформації про те, що сталося.

“Військовий, що має акубаротравму, після проходження військово-лікарської комісії у той день повертався з Києва до місця розташування частини. Його потяг відходив із залізничного вокзалу вночі. Там він  і перебував на момент початку комендантської години. Що призвело до конфлікту, і про його детальні обставини зможемо більш детально сказати після всіх заходів перевірки”, – зазначив Демченко.

Він також додав, що зі слів бійця ДПСУ, його не направляли на освідчення щодо алкогольного сп’яніння, хоч і стверджувалося, що він був напідпитку. 

Столична прокуратура повідомила, що розпочала кримінальне провадження у зв’язку з оприлюдненням відео інциденту з військовослужбовцем в районному управлінні поліції в Києві.

Відомості внесли до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 КК України перевищення влади або службових повноважень.

Запевняється, що в межах слідства проводяться заходи щодо встановлення обставин інциденту, його учасників та можливих свідків.

Прокурори опрацьовуватимуть усі поширені відео та записи з камер відеоспостереження у Шевченківському управлінні поліції.

Нагадаємо, у березні поточного року в німецькому місті Франкфурт-на-Майні охоронець готелю побив українського військового, який приїхав на реабілітацію після поранення і зайшов у готельний бар у формі ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter