У Німеччині охоронець готелю побив українського військового через форму ЗСУ

Дата: 12 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У німецькому місті Франкфурт-на-Майні охоронець готелю побив українського військового, який приїхав на реабілітацію після поранення і зайшов у готельний бар у формі ЗСУ.

Про цей випадок повідомили у соцмережі фейсбук.

Джерело: фейсбук-група Ukrainians in Frankfurt am Main / Українці у Франкфурті-на-Майні

У повідомленні йдеться, що конфлікт стався в готелі Roomers, а зловмисником начебто був чеченець за національністю.

У коментарі виданню “Новинарня” генеральний консул України Вадим Костюк підтвердив цей випадок, який стався увечері 10 березня.

“За нашою інформацією, у п’ятницю увечері наш військовий зайшов в уніформі у бар готелю після відвідання. Після кількох зауважень з боку персоналу та охорони готелю щодо невідповідності його дрескоду відбулася мовна перепалка, а потім бійка після спроби з боку охорони (представник народів Кавказу) вивести нашого бійця. Внаслідок бійки у нашого громадянина – перелом щелепи та струс мозку”, – розповів генконсул.

Костюк запевнив, що консульство надасть потерпілому необхідну юридичну та іншу допомогу. Поліція зафіксувала цей факт.

За його словами, в Німеччині для носіння військової форми поза службою необхідно отримати спеціальний дозвіл. Іноземцям дозволено носити форму під час спільних навчань, проходження стажувань та в інших випадках, передбачених окремою двосторонньою угодою. Україна таку угоду не укладала.

Раніше ZMINA повідомляла, що у столиці Німеччини Берліні троє російськомовних чоловіків почали ображати лайкою, а потім напали на двох жінок з України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter