У справі про погрози Анастасії Мацько експертиза підтвердила, що журналістка їх сприймала як реальні

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Судова лінгвістична експертиза підтвердила, що журналістка інтернет-видання “Полтавська хвиля” Анастасія Мацько, сприйняла погрози насильства з боку Сергія Бойка як “реальні, об’єктивні й такі, що загрожують її соціальному функціонуванню та особистому благополуччю”. Крім того, журналістка побоювалась їхнього виконання.

Про це журналістка повідомила виданню ZMINA.

Фото: фейсбук-сторінка журналістки

У висновку зазначили, що посадовці вживали на адресу журналістки зневажливі та образливі висловлювання, а психологічний тиск спричинив у неї стрес та деструктивно вплинув на її життя.

Експертизу робили в Сумах, щоб уникнути упереджених результатів у Полтаві через тісні зв’язки посадовців у місті в різних сферах.

Згодом Мацько викликали на уточнювальний допит, де їй ставили ті самі запитання. Вона вважає, що її ще викликатимуть на допити та призначатимуть нові експертизи.

Нагадаємо, інцидент із журналісткою трапився під час сесії Полтавської міської ради 29 березня 2023 року. Тоді директор інспекції з контролю за благоустроєм міста Максим Малько та заступник голови Подільської райради в Полтаві Сергій Бойко, за словами медійниці, погрожували їй через її професійну діяльність. 

Факт погроз зафіксували також журналісти інших видань.

Самі посадовці заперечили, що грубили й погрожували дівчині. У коментарі “Полтавській хвилі” Малько наявність погрози журналістці назвав “бурною фантазією”. Натомість розповів, що конфлікт виник у кулуарах міської ради вже після сесії й участь у ньому брали депутати міської ради.

Після закінчення засідання Анастасія написала заяву до поліції. Її зареєстрували за статтею “перешкоджання журналістській діяльності”.

Згодом кримінальне провадження перекваліфікували з перешкоджання на погрози журналістці.

Про перебіг розслідування справи Мацько, а також справи про напад на іншу полтавську журналістку, головну редакторку видання “Коло” Тетяну Цирульник 9 травня, правоохоронці розповіли 16 червня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter