У Словаччині парламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися
20 червня парламент Словаччини визнав Голодомор 19321933 років геноцидом українського народу.
 
Про це повідомив президент України Володимир Зеленський
 
Парламент Словаччини. Джерело: твіттер Дмитра Кулеби

“Вдячний парламенту Словаччини за визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу. Своєчасне рішення, вагомий внесок у відновлення історичної справедливості та вшанування мільйонів невинних жертв”, наголосив глава держави.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також подякував Словаччині за визнання Голодомору геноцидом українського народу.

“Словаччина приєднується до все більшої кількості країн, які визнають Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Цей акт історичної справедливості служить яскравим нагадуванням про нашу відповідальність за те, щоб кривдники не діяли безкарно. Дякую, Словаччино!” зазначив Кулеба.

Розгляд питання про визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу активізувався в низці країн після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Впродовж 2023 року це вже зробили БолгаріяБельгіяІсландіяФранціяСловеніяВелика Британія, Люксембург та Хорватія.

Нагадаємо, що в грудні минулого року Європейський парламент більшістю голосів проголосував за резолюцію про визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу. 

Тоді депутати Європарламенту засудили, що в той час, коли згадуються дев’яності роковини Голодомору, РФ продовжує свою агресивну війну проти України, порушує суверенітет та територіальну цілісність країни, прагне ліквідувати Україну як національну державу, зруйнувати ідентичність та культуру її народу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter