У руках коменданта посольства України у Мадриді вибухнув пакунок, його госпіталізували

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На території посольства України в Іспанії стався вибух, внаслідок якого до лікарні потрапив працівник установи. 

Про це розповів речник МЗС України Олег Ніколенко.

Фото: Reuters

Пакунок, що став причиною вибуху, опинився у руках коменданта посольства. Спочатку йшлось про те, що вибухнув конверт з листом, однак невдовзі посол Сергій Погорельцев заперечив це.

Нині життю постраждалого чоловіка нічого не загрожує, однак він знаходиться у лікарні.

У зв’язку із ситуацією міністр Дмитро Кулеба доручив терміново посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном, а також звернувся до  іспанського колеги Хосе Мануеля Альбареса, щоб той терміново вжив заходів задля розслідування нападу на українську дипустанову.

На місці вже працюють іспанські правоохоронці та піротехнічна служба. 

Кулеба також наголосив, що “хто б не стояв за організацією вибуху, їм не вдасться залякати українських дипломатів чи зупинити їхню щоденну роботу над зміцненням України та протидією російській агресії”.

Представниця іспанського уряду Мерседес Гонсалес, яку цитує Reuters, каже, що пакунок надійшов звичайною поштою і не був просканований, а постраждалий чоловік отримав “дуже маленьку рану на безіменному пальці правої руки”. За її словами, пакунок був адресований послу.

Пакунок не мав зворотної адреси, а тому викликав підозру у коменданта.

“У пакунку виявилася коробка, тож у коменданта з’явилися підозри, і він сам, щоб нікого не було поруч, вийшов із цією “поштою” на подвір’я перед тим, як її відкрити. А щойно відкрив, почув, що там щось клацнуло, моментально її відкинув, і вже тоді почув вибух. Попри те, що комендант посольства вже не тримав коробку в руках, вибух пошкодив йому руки, і він каже, що дістав щось на кшталт контузії”,сказав Погорельцев у коментарі “Європейській правді”.

Нагадаємо, що нещодавно під час спроби перетину державного кордону спецслужбовці затримали колишнього співробітника МВС, який готувався передати росіянам через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter