На кордоні затримали екссиловика-комуніста, який віз росіянам у Будапешт базу з даними есбівців, військових, розвідників та азовців

Дата: 25 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Під час спроби перетину державного кордону спецслужбовці затримали колишнього співробітника МВС, який вирішив перейти на бік росіян та готувався передати їм через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Про це розповіли у СБУ. 

Фото: СБУ

Есбівці кажуть, що затриманий був на прямому контакті із російським бойовиком Ігорем Безлером, якому в Україні закидають порушення законів та звичаїв війни й зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність.

Окрім цього, ще одну справу щодо Безлера торік передали до суду. Вона стосувалась викрадення і катування за його наказом волонтера Олександра Крайнікова та рядового батальйону “Артемівськ” Олексія Кудрявцева ще у 2014-му. Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням.

Затриманий на кордоні експравоохоронець, за словами слідчих, підтримував дружні зв’язки й з представниками так званої “міліції” терористів з окупованої Донеччини. Саме за їхньою “наводкою” він почав збирати базу даних на есбівців, розвідників, лідерів руху “Азов” та військовослужбовців 72 окремої механізованої бригади ЗСУ.

Окрім картотеки, він збирав інформацію про бази, склади, арсенали й місця розташування військових.

Початок повномасштабного вторгнення чоловік зустрів у Білій Церкві, а у своїй співпраці з росіянами керувався не тільки ідеологічними мотивами. За даними СБУ, він планував обійняти посаду “головного поліцейського” Києва та Київської області у разі російської окупації.

Під час обшуків у затриманого знайшли пістолет Макарова, символіку терористів-деенерівців та забороненої в Україні комуністичної партії, зокрема, “Статут ленінської комуністичної спілки молоді України”. 

Судячи з опублікованих фотографій, чоловік був членом Комуністичної партії України з 2009 року. У статистичній картці члена він, серед іншого, двічі вказав, що є пенсіонером МВС.

Про підозру затриманому ще не повідомили, однак готуються це зробити. Йому закидають державну зраду. 

Нагадаємо, що у Києві спецслужбовці затримали колишнього силовика з Криму, якого, за їхніми словами, ефесбівці надіслали до столиці, аби влаштовувати диверсії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter