У Києві затримали кримського силовика-зрадника, якого ФСБ надіслала готувати диверсії

Дата: 25 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Києві спецслужбовці затримали колишнього силовика з Криму, якого, за їхніми словами, ефесбівці надіслали до столиці, аби влаштовувати диверсії. 

Про це розповіли у СБУ.

Знайдені речі чоловіка та момент його затримання. Фото: Офіс генерального прокурора. СБУ

Викритий чоловік до 2014-го працював оперуповноваженим у особливо важливих справах в Севастополі, а після зради присяги вже як дільничний влаштувався у Ленінський районний відділ міста. 

У цей час, як вважають слідчі, він й потрапив у поле зору російських спецслужб.

Чоловіка відправили на оперативно-бойову підготовку, а за місяць до початку повномасштабного вторгнення перекинули до Києва. До столиці він приїхав нібито відвідати рідних. 

Фото: Офіс генерального прокурора

У Києві агент намагався сформувати розгалужену мережу інформаторів, використовуючи свої старі зв’язки серед колишніх правоохоронців і кримінальних кіл. Зі своїми кураторами у ФСБ він спілкувався через анонімний телеграм-канал.

У столичній схованці чоловіка провели обшук та знайшли там його російські внутрішній та закордонний паспорти, мобільний телефон з листуванням із ефесбівцями, а також матеріали, які підтверджують проходження “спецкурсу” у Криму. 

Викритому оголосили про підозру за статтею щодо державної зради, а суд відправив під варту. Санкція інкримінованої йому статті передбачає від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. 

Нагадаємо, що до 15 років за ґратами загрожує капітану-зраднику з Севастополя, який командував росіянами в Бучі та Ірпені на початку цього року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter