Слідчі повідомили Ігорю Безлеру про підозру у воєнному злочині та зазіханні на територіальну цілісність України

Дата: 04 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру громадянину РФ Ігорю Безлеру, активному учаснику подій, що призвели до тимчасової окупації кримського півострова. Чоловікові інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). 
 
Про це повідомляє пресслужба відомства
 
Ігор Безлер (позивний Біс)

Прокуратура вказує, що Безлер пізніше став одним з ватажків незаконного збройного формування, яке діяло на Донеччині.

Підозрюваний активно сприяв окупації Збройними силами РФ української території – Автономної Республіки Крим.
 
У березні 2014 року, коли він був у Сімферополі, разом зі спільниками викрав трьох громадян України через їхню публічну демонстрацію проукраїнської позиції в Криму та спротив окупації півострова.
 
Тримаючи потерпілих у міському військкоматі, Безлер особисто застосовував до двох з них погрози, тортури, насильство та завдавав тілесних ушкоджень, вважаючи, що вони можуть перешкодити проведенню незаконного “референдуму” щодо входження АР Крим до складу РФ. 
 
Такі дії вказаного громадянина прямо заборонені статтею 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни та є воєнним злочином.
 
Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Слідче управління Головного управління Нацполіції в АРК і м. Севастополі.
 
Санкції статей передбачають до дванадцяти років позбавлення волі.
 
Нагадаємо, у серпні минулого року слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо Ігоря Безлера. Обвинувальний акт до суду скерували за фактом організації та вчинення жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаного із умисним вбивством.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter