У Росії директорка школи донесла силовикам на вихованців за розмову на кухні про війну в Україні

Дата: 14 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У російському місті Нижній Новгород директорка однієї з тамтешніх шкіл донесла силовикам на двох школярів, що опублікували відео, в якому на кухні в одного з них спілкуються про напад РФ на Україну. 

Про це розповідає видання Astra. 

Директорка, яка донесла на дітей силовикам. Фото: Astra

Директорка Ніна Говорова поскаржилася, що на пошту навчального закладу надійшов електронний лист із відео, на якому були старшокласники ліцею.

У ролику вони нібито обговорювали Україну, Росію, вчителів школи й критикували армію РФ. На задньому фоні підлітки розмістили фото Путіна та Гітлера. Відео вони записали на власній кухні та виклали в телеграм-канал, за оновленнями в якому стежило всього 26 людей.

У підсумку силовики дійшли висновку, що діти “припускаються висловлювань, спрямованих на дискредитацію ЗС РФ”, а також “ведуть міркування щодо політичної ситуації в країні та на території України”. За це щодо них склали адміністративні протоколи. 

Це не перша історія в Росії, коли за доносами дорослих починають переслідувати дітей. Так, у 2022 році 10-річну росіянку за доносом директорки забрали зі школи у відділок, а згодом поставили на облік. Причиною цього стали нібито розмови в шкільному чаті про президента України Володимира Зеленського

Нагадаємо, що в ООН уже закликали путінський режим перестати репресувати дітей у Росії.

Репресії щодо неповнолітніх російська влада поширює й на окуповані території України, де фактично створила атмосферу страху, за оцінкою ООН. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter