У психоневрологічному інтернаті на Черкащині спалах коронавірусу

Дата: 09 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Золотоніському психоневрологічному інтернаті в Черкаській області виявили спалах коронавірусу.

Про це повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

⚠️Друзі, інформую про епідситуацію в області.На сьогодні 490 зареєстрованих випадків на коронавірус. + 21 новий…

Опубліковано Роман Боднар Вівторок, 9 червня 2020 р.

На коронавірус захворіла працівниця установи, яка, ймовірно, інфікувала підопічних. 

“Обстежили 26 підопічних, у 21 особи виявили позитивний на COVID-19 результат. Ведеться епідрозслідування, за результатами якого матеріали будуть скеровані до правоохоронних органів для реагування згідно з компетенцією”, – написав Боднар. 

Наразі в закладі провели дезінфекцію та визначили коло контактних осіб. Сімейні лікарі Золотоніського районного центру первинно-санітарної допомоги проводять огляд підопічних. Шпиталізованих до закладів охорони здоров’я немає, а стан інфікованих задовільний. На території ПНІ посилили карантинні заходи, а тому працівники й підопічні цілодобово перебуватимуть в інтернаті. 

Нагадаємо, що нещодавно в Кропивницькій виправній колонії №6 помер ув’язнений з діагностованим коронавірусом. На думку Омбудсмана, причиною смерті чоловіка стала неналежна організація карантину в установі. 

Після оголошення карантину правозахисники вже зверталися до влади, щоб та захистила людей, які перебувають у місцях несвободи, зокрема в пенітенціарних установах, від впливу коронавірусу.

З початку карантину спалахи коронавірусу виявляли в київському Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та будинку-інтернаті для дівчат, а також у психоневрологічному інтернаті міста Мукачева та психіатричній лікарні на Волині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter