У обласному госпіталі ветеранів війни на Рівненщині збільшать кількість ліжок до трьох сотень

Дата: 11 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни планують збудувати новий корпус, щоб збільшити спроможність закладу надавати допомогу 300 пацієнтам одночасно. 

Про це розповіли у МОЗ. 

Такий вигляд, за задумом архітекторів, матиме оновлений госпіталь на Рівненщині. Фото: МОЗ

Нині у госпіталі є 240 ліжок, з яких на сотні можуть надавати високоспеціалізовану реабілітаційну допомогу при травмах спинного мозку. Лише торік у госпіталі змогли реабілітувати 5,5 тисячі українських військових. 

“Однак потреба значно більша. Тому плануємо модернізацію та розширення… Будівництво нового корпусу дасть можливість збільшити пропускну спроможність закладу до 300 ліжок”, – каже міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

За проєктом, до 2025 року на території має з’явитися чотириповерховий корпус стаціонарного лікування з приймально-діагностичним відділенням та адміністративно-побутовим блоком. 

На першому поверсі розташують приймально-діагностичне та лабораторне відділення, на другому – відділення інтенсивної терапії, стаціонарне відділення, приміщення для працівників та перехід до наявного корпусу шпиталю, а на третьому – відділення інтенсивної терапії, приміщення для персоналу та операційний блок на три операційні зали. Окрім цього, на четвертому поверсі планують облаштувати адміністрації та п’ять реабілітаційних залів.

Передбачили й будівництво вертолітного майданчика, щоб поранених військових можна було оперативно доставити до закладу. 

Нагадаємо, що попри те, що МОЗ звітує про виконання більшості запланованих торік заходів з впровадження безбар’єрності, досі поранені українські бійці не задоволені отриманими медпослугами, зокрема, й через недоступність будівель. 

Також більшість поранених військових розповідають, що лікувалися за власні кошти чи гроші родини. 

Фотографія обкладинки: Дубенська міська рада

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter