Понад третину опитаних ветеранів, які несуть службу, не задоволені отриманими медпослугами

Дата: 14 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Серед опитаних ветеранів, які на цей час несуть службу в Силах оборони України, понад 36% сказали, що не задоволені отриманими медичними послугами, а ще 20% не задоволені наявною психологічною допомогою. 

Такі дані дослідження щодо актуальних потреб та бачення можливостей для кар’єрного та професійного зростання ветеранів.

Фото: Shutterstock

У блоці, де респонденти перелічували послуги, якими задоволені, медпослуги набрали 11% позитивних відповідей, а психологічна реабілітація всього майже 3%. Лідерами в цьому блоці є комунальні послуги (51%) та безоплатний проїзд (27%). 

Медпослуги та психологічна реабілітація опинилися на одних з найнижчих позицій, і в блоці, де цікавились, якими пільгами користуються опитані та їхні родини, їх зазначили всього 13% та 4% відповідно. 

Автори дослідження поцікавилися й тими послугами, у наданні яких ветеранам, що на цей час несуть службу в Силах оборони України, відмовляли. Попри те що понад 36% респондентів такого досвіду взагалі не мають, щонайменше 19% відмовляли в медичній допомозі, а майже 7% – у психологічній реабілітації.  

Водночас санітарно-курортне лікування, планова стоматологічна допомога, зубопротезування, а також психологічна реабілітація – лідери серед названих послуг, які респонденти хотіли б отримати поточного року. 

Поранені військові вже скаржились, що не можуть отримати реабілітаційні послуги в Україні через фізичну недоступність будівель. Також більшість поранених військових розповіла, що лікувалися за власні кошти чи гроші родини. 

Дослідження з 15 до 25 січня поточного року проводили представники навчально-аналітичного відділу Українського ветеранського фонду при Мінветеранів. Вони анонімно опитали понад тисячу людей. Автори кажуть, що результати не є репрезентативними, але відбивають актуальні настрої та певні тенденції серед цільової аудиторії.

Нагадаємо, що більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатися з дискримінацією з боку оточення. 

Фотографія обкладинки: milwaukeeindependent.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter