У Нью-Йорку заборонили дискримінувати людей за зростом та вагою

Дата: 12 Травня 2023
A+ A- Підписатися

11 травня в США міська рада Нью-Йорка ухвалила закон, який забороняє дискримінацію людей за вагою та зростом. Тепер документ має підписати мер.

Про це повідомляє видання New York Times.

Джерело: Getty Images/vadimguzhva

Законопроєкт, який доповнює перелік із 27 ознак, за якими вже заборонена дискримінація — за расою, статтю, віком, релігією, сексуальною орієнтацією, сімейним станом, інвалідністю тощо, підтримали 44 із 51 члена міськради. Тепер документ має підписати мер Нью-Йорка.

Роботодавцям забороняють дискримінувати людей за цими ознаками під час працевлаштування, отримання житла та доступу до громадських приміщень.

Існують також певні винятки, коли відповідні зріст та вага є необхідними для виконання роботи. Наприклад, поліцейські та пожежники повинні відповідати окремим фізичним вимогам. Всі скарги на дискримінацію буде розглядати міська комісія з прав людини.

Очікується, що міський голова Нью-Йорка підпише закон пізніше цього місяця. Цей документ стане частиною національної кампанії боротьби з дискримінацією за вагою.

У Нью-Джерсі та Массачусетсі, а також у штаті Нью-Йорк розглядають подібні законопроєкти. А у штатах Мічиган і Вашингтон уже заборонили дискримінацію за вагою.

Як повідомляють у Центрі контролю та профілактики захворювань (CDC), станом на березень 2020 року понад 40% дорослих американців мали ожиріння. З цим станом пов’язані хвороби серця, інсульт, діабет другого типу та деякі види раку, що можуть призвести до передчасної смерті. Однак зайва вага не завжди є ознакою захворювання.

Раніше ZMINA повідомляла, що молодь, яка зазнає дискримінації за ознакою статі, віку, зовнішності чи раси, має на 25% вищий ризик розвитку психічних розладів. Такого висновку дійшли вчені зі Школи медицини Каліфорнійського університету. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter