У Німеччині запустили державну торгівлю медичною марихуаною в аптеках

Дата: 08 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Німеччині аптеки розпочали організований державою продаж канабісу для медичних цілей.

Про це повідомляє DW.

Фото: mjbizdaily.com

У 2017 році в Німеччині дозволили використовувати канабіс як лікарський засіб, однак відтоді в аптеках продавали лише вирощений за кордоном канабіс. Наразі над вирощуванням у країні працює три компанії за дорученням Агентства з канабісу – відомства, створеного для медичного виробництва речовини. 

Із 7 липня німецькі аптеки зможуть отримувати для пацієнтів коноплю в якості, що відповідає нормам, які встановлено для медичних препаратів, від Федерального інституту ліків і виробів медичного призначення (BfArM). Зробити вони це зможуть через спеціальний портал cannabisagentur.de.

За даними дослідницького інституту Prohibition Partners, пов’язаного зі сферою виробників марихуани, ринок медичного канабісу в Німеччині може вирости до 7,7 мільярда євро у 2028 році, а загальний європейський ринок – до 58 мільярдів.

Нагадаємо, що нещодавно Верховний суд Мексики постановив, що розділи закону про охорону здоров’я країни, які забороняють особисте споживання та вирощування марихуани вдома, є неконституційними. Використання марихуани в медичних цілях дозволено в країні з 2017 року, а в березні поточного заборону з купівлі в рекреаційних цілях зняли повністю.

Організація Об’єднаних Націй вилучила медичну марихуану зі списку небезпечних наркотичних засобів, таких як героїн, минулого року.

ZMINA неодноразово розповідала про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. У квітні 2021-го український уряд частково легалізував медичний канабіс, однак, за словами експертів, наявних проблем цей крок не розв’яже

У 2019 році український суд уперше виправдав українця за вирощування канабісу в медичних цілях, а згодом і в Мін’юсті заговорили про підвищення кримінального порога зберігання наркотиків. У такий спосіб хочуть зменшити кількість в’язнів у тюрмах, де кожен дев’ятий сидить за зберігання заборонених речовин. 

Фотографія обкладинки: thelocal.de

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter