У неділю в Білорусі затримали понад 1000 осіб

Дата: 09 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Під час недільної акції протесту 8 листопада в Білорусі затримали понад 1000 осіб.

Про це повідомили в правозахисному центрі “Весна”.

Чергова недільна акція білорусів отримала назву “Марш народовладдя”. Перед її початком силовики стягнули в центр Мінська посилені наряди міліції і військових, а також закрили станції метро. У центральному районі столиці республіки почалися проблеми з мобільним зв’язком.

Затримували мітингувальників у Мінську, а також у Вітебську, Гродно, Гомелі, Березі, Пінську, Жлобіні, Бобруйську, Ляховичах, Могильові. За даними журналістів, силовики затримали під час акцій переможницю конкурсу “Міс Білорусь – 2008” і колишню прессекретарку брестського “Динамо” Ольгу Хіжинкову, відомого білоруського актора Олександра Ждановича, а також колишнього артиста “Цирку дю Солей” Семена Букіна.

Нагадаємо, що протести в Білорусі не закінчуються з 9 серпня. Люди вийшли на вулиці, щоб висловити своє невдоволення масштабними фальсифікаціями на виборах президента, які вчергове нібито виграв Лукашенко. Лише за перші декілька днів тисячі білорусів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. 

До протестів за цей час уже встигли долучитися працівники державних підприємств, шкіл, журналістиколишні посадовціпенсіонери та навіть лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter