У МОЗ розповіли, коли та як в Україні можна буде записатися на вакцінацію від COVID-19

Дата: 14 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Записатися на вакцинацію від коронавірусу за державний кошт зможе кожен охочий вже з 1 березня 2021 року. Доступ до запису на щеплення буде відкритий як для громадян з груп ризику, так і для людей віком 18-59 років поза ними.

Про це повідомляє “Українська Правда” з  посиланням на головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Громадяни з груп ризику зможуть одразу обрати місце та час щеплення, натомість інші українці потраплять у список очікування. Якщо у групах ризику буде багато відмов від щеплення, є ймовірність, що вам зателефонують і запросять на вакцинацію.

Записатися, або отримати щеплення можна буде кількома способами:

  • на спеціальному сайті, який невдовзі запустить МОЗ,
  • у свого сімейного лікаря,
  • через гарячу лінію МОЗ, зателефонувавши 0800602019.

У МОЗ наголосили, що щеплення за державний кошт є безоплатним та добровільним.

Нагадаємо, що українці, які живуть на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу, зможуть отримати щеплення від коронавірусу на третьому етапі вакцинації.

Згідно з планом, розробленим в уряді ще минулого року, вакцинація в Україні проходитиме в п’ять етапів та розпочнеться зі щеплення медиків, а згодом людей у будинках для літніх осіб та військовослужбовців.

Жителі окупованих територій зможуть отримати вакцину на третьому етапі, а реєструватися на її введення будуть, як і всі інші громадяни. За словами Ляшка, вакцинуватимуть жителів непідконтрольних уряду територій препаратом з температурою зберігання від +2 до +8 С°, адже його буде легше тримати в пунктах. Такими вакцинами є Astra Zeneсa і Sinovac.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter