У Мінську силовики затримали близько сотні пенсіонерів, які вийшли на протест

Дата: 14 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Мінську силовики затримали учасників Маршу мудрості, на який у центрі міста зібралися пенсіонери. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

Пенсіонери, що виступають проти самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, мали пройти маршем від площі Незалежності. Спочатку силовики перекрили проспект біля площі, а тому люди почали акцію прямо на ній. Пенсіонери водили хоровод навколо ялинки й кричали “Йди!” та “Живе Білорусь!”.

У відповідь на це силовики почали вимагати від мітингувальників припинити акцію, а потім затримали пенсіонерів. За даними журналістів, влада міста закрила метро, щоб мітингувальники не могли спуститися туди. Після розгону метрополітен відновив роботу.

Нагадаємо, що до протестів у Білорусі, які не закінчуються з 9 серпня, встигли долучитися працівники державних підприємств, шкіл, журналістиколишні посадовціпенсіонери та навіть лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич

З початку протестів, за даними правозахисників, від репресій постраждали близько 30 тисяч людей. Лише за перші декілька днів масових акцій тисячі білорусів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися та катували. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter