У Мексиці застрелили журналіста Фредіда Романа, це вже четверте вбивство медійника за місяць

Дата: 23 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Мексиці, в штаті Герреро, 22 серпня застрелили журналіста, власника видання La Realidad Фредіда “Фреді” Романа. Це вже четверте вбивство медійника за місяць у цій країні й 19-те з початку 2022 року.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters.

Місце злочину. Джерело: REUTERS

Романа вбили в його машині, йдеться в повідомленні. Це сталося майже одразу після публікації його колонки про нібито причетність місцевих політиків до зникнення 43 студентів в південно-західному місті Ігуала у вересні 2014 року. Цю справу минулого тижня слідчі назвали державним злочином.

Водночас зв’язок між убивством і професійною діяльністю загиблого ще з’ясовується, уточнили журналісти.

Нагадаємо, що 3 серпня в мексиканському місті Гуанахуато вбили головного редактора новинного сайту Tu Voz Ернесто Мендеса. Перед цим чоловік отримував погрози.

29 червня в місті Сьюдад-Вікторія – столиці штату Тамауліпас на північному сході Мексики – у власному помешканні застрелили журналіста місцевої газети Expreso Антоніо де ла Круза. Поранення також отримала його донька, яка під час нападу перебувала поряд.

Згідно зі звітом правозахисників з Article 19, насильство проти працівників ЗМІ в країні різко зросло за час президентства Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який обіймає цю посаду з 2018 року.

У рейтингу свободи преси від міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” Мексика 2022 року посідає 127-ме місце зі 180.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter