У Мексиці журналіста застрелили на порозі власного будинку

Дата: 30 Червня 2022
A+ A- Підписатися
29 червня в місті Сьюдад-Вікторія столиці штату Тамауліпас на північному сході Мексики у власному помешканні застрелили журналіста місцевої газети Expreso. Він став 12-м медійником, якого вбили з початку року.
 
Про це повідомляє The Guardian.
 
Джерело: Reuters

Як зазначають у ЗМІ, внаслідок нападу на 47-річного репортера Антоніо де ла Круза поранення також отримала і його 23-річна донька, вона перебуває в лікарні в критичному стані.

Генеральна прокуратура штату заявила, що пістолет, з якого вбили журналіста, 40-го калібру, його використовують лише в армії. Водночас прокуратура припускає причетність до вбивства організованої злочинності.

Тамауліпас штат на узбережжі Перської затоки, де наркокартелі ведуть жорстоку боротьбу за прибуткові маршрути контрабанди. Місцеві журналісти, які висвітлюють проблеми злочинності та корупції, особливо вразливі.

Нагадаємо, у 2018 році іншого журналіста цієї самої газети, Ектора Гонсалеса, побили прямо посеред вулиці. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

Раніше ZMINA повідомляла, що в південному штаті Мексики Оаксака вбили незалежного медійника Гебера Лопеса, який очолював сайт новин NoticiasWeb. Лопеса застрелили в студії, де він записував випуски новин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter